El Centre

Qui som  /  On som  

 

Qui som

El Centre Alpí "Vall del Segadell" és una entitat que neix com a tal a Pardines durant l’hivern de 2003. Ara bé, aquesta entesa que ha permès endegar tot un projecte que dia a dia es va consolidant no apareix de sobte sinó que és profit de les múltiples activitats que diverses persones i associacions ja feia temps projectaven i organitzaven.

Efectivament, l’aparició del Centre Alpí respon a la voluntat d’un seguit de persones que després de finalitzar les seves tasques habituals dedicades principalment a la ramaderia i al sector serveis decideixen fundar una entitat sense cap mena d’afany de lucre per mantenir aquell esperit lúdic, aventurer i esportiu que sempre els ha unit. I és així com d’aquesta sintonia, unió i aplegats a l’entorn d’una taula i el foc es funda l’entitat.

La voluntat del Centre és coordinar, gestionar i tirar endavant tota una diversitat d’activitats que van des d’àmbits merament esportius com el senderisme, l’alta muntanya. l’esquí i la bicicleta de muntanya fins a d’altres tan importants com la cultura, l’oci i la gastronomia, tot no oblidant, per descomptat, el respecte per la natura i el medi ambient.

Finalment, només afegir que és desig de la junta i dels membres que la integrem transmetre a tots els socis, simpatitzants i col·laboradors un esperit i tarannà obert per consolidar un projecte que es vol compartir amb tothom.

El mes de novembre de 2019 el Centre Alpí Vall del Segadell (CAVS) i el Club Pirinenc Queralbs Núria (CPQN) es varen unir per a formar el Club Pirinenc l’Esquella, amb l’ànim de formar una entitat que pugui aglutinar les sinergies sorgides de les diferents iniciatives dels pobles de la Vall de Ribes. 

¬ Inici

 

On som

El Centre Alpí "Vall del Segadell" està ubicat a Pardines (1.226m), un petit poble de la Vall de Ribes, comarca del Ripollès, que es troba envoltat per dues muntanyes emblemàtiques com són el Puig Cerverís (2.206m) i el Taga (2.039m) que configuren alhora l’anomenada Vall del Segadell, afluent del Freser.

Pardines

I és dintre d’aquest petit nucli rural, entre carrers estrets i empedrats, envoltat de paratges bucòlics on el Centre Alpí pren dimensions. Ens podeu trobar l’edifici del Purgatori, situat al carrer del Mestre Isern, a prop de l’església..

Oficialment per a atendre als socis de l’entitat s’obra el local tots els dissabtes, de 18h a 20h.

No obstant, aquest local pertany a l’Ajuntament de Pardines i té altres utilitats. Per tant si passeu pel davant potser podeu trobar algú que us atengui.

 voleu entrar ?

També; disposa de l'adreça de correu electrònic cavs@valldelsegadell.com

 

El primer domicili del Centre Alpí va ser el local de Cal Sastre del Racó, ubicat al carrer de Dalt, 5, baixos. Aquest local es deixa l’any 2010.

 voleu entrar ?

¬ Inici