Activitats Secció d'Altres Activitats 

<< Per ampliar les imatges fes click a sobre >>

8-desembre-2019 Posada del Pessebre al Tos.

Aquest any la posada del pessebre al Tos ha resultat esplèndida, tant pel nombre d’assistents, uns 50, com pel dia solejat que hem pogut gaudir durant tot el matí. Hem pogut substituir la senyera, molt malmesa pel dur clima del Tos, i posar el pessebre al pal de la senyera en un ambient molt agradable. Sol, paisatge nevat, coca de forner, fuet i xocolata i molta gresca fan que els assistents a la festa s’hi posin bé i costi tornar a baixar al poble.

7-desembre-2019 Presentació llibre '3 nits de torb i 1 Cap d'Any'.

El Club Pirinenc l’Esquella, amb el suport del l’Ajuntament de Pardines, ha organitzat una presentació del llibre “3 nits de torb i 1 Cap d’Any”, amb la presencia de l’autor, el meteoròleg Jordi Cruz, l’antic cap de bombers voluntaris de Camprodon, Siscu Carola, i tres dels muntanyencs afectats pel fenomen climàtic que va tenir lloc al Pirineu el Cap d’Any de l’any 2.000, dos dels quals són de Pardines. Els assistents, que han omplert la sala del “estudis” de l’Ajuntament, han estat informats de les característiques del fenomen del torb i de les condicions especials que es varen produir a finals del l’any 2000 i han pogut sentir les sensacions de muntanyencs que les varen patir.

10-agost-2019 Observació llàgrimes de Sant Llorenç.

Del 10 a l’11 d’agost, el Centre Alpí Vall del Segadell, el Club Pirinenc Queralbs-Núria i AstroPardines, aprofitant l’època d’aparició del fenomen dels Persèids o Llàgrimes de St. Llorenç, organitzen una activitat d’observació d’estels. L’activitat té dos punts d’interès, una zona d’acampada al costat de l’estay del Tarter, on es fa un sopar de germanor i alguns dels participants passaran la nit i una zona d’observació, on es munten un conjunt d’aparells d’observació (annexem un comunicat d’Astropardines on s’explica millor). L’activitat és un èxit i atrau a un bon conjunt d’amants de l’astronomia.

27-abril-2019 Botifarrada i renovació senyera del Tos.

Passada la Setmana Santa, torna la festa de Pasqüetes i la ja tradicional botifarrada al Tos. Uns 40 pardinencs i amics, amb un alt percentatge d’infants, en ajuntem al Tos per a gaudir d’un matí molt maco tot omplint-nos la panxa amb botifarres i cansalada, fetes a la brasa, i els ulls amb el magnífic paisatge de les valls del Segadell i el Rigat. Aprofitem per a renovar la senyera, que amb les ventades ha quedat un xic malmesa. Tot un ritual que es ve repetint a Pardines des del 2003.

Com en anys anteriors, la majoria baixem directament a Pardines, però uns quants tornen a Pardines passant pel Pla de les Aranyes.

13-gener-2019 a 24-febrer-2019 Curset d'esquí a Vall de Núria.

Aquest any hem tornat a organitzar, conjuntament amb Vall de Núria, una nova edició del curset d’esquí per a infants. 7 petits socis del CAVS han pogut gaudir de la neu durant 6 diumenges a les pistes de la Vall de Núria, tot aprenent un esport amb el que podran passar molt bones jornades a les muntanyes del Pirineu, i d'altres serralades.

>> Video

20-gener-2019 Visita cultural al Priorat.

Els plans eren fer una excursió per la Serra del Montsant, però en el punt de trobada, a Albarca, la boira i un plugim constant en fan decidir a canviar d’activitat. Els 14 entusiastes que ens hem reunit a Albarca decidim anar a visitar la Cartoixa d’Escaladei. Amb un fred intens, ens apuntem a una visita guiada de les restes de monestir, en procés de restauració; força interessant. Després alguns fem una passejada circular fins a l’ermita de la Pietat, per a caminar una mica, i altres van a visitar un celler local. Acabem tots junts amb un bon àpat a la Venta d’en Pubill.

9-desembre-2018 Posada del Pessebre al Tos.

Com ja ve sent tradició els darrers anys, pardinencs i amics pugem al Tos a posar un pessebre al pal de la senyera. També aprofitem per a posar una nova senyera, ja que la que vàrem posar per Pasqüetes ha quedat molt malmesa, i per a fer un petit àpat a base de coca, xocolata i fuet. 25 grans i petits podem gaudir, a la falda del Puig Cerverís, d’una jornada solejada i amb vistes magnífiques.

8-desembre-2018 Reportatge fotogràfic Ruta Lemosho (Kilimanjaro).

Amb un ple total de la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Pardines, uns socis del CAVS i uns amics ens presenten l’experiència viscuda aquest estiu passat al Parc Nacional de Kilimanjaro, a Tanzània. El reportatge fotogràfic i les explicacions cobreixen de forma detallada el recorregut de la Ruta Lemosho, una de les mes llargues utilitzades per a pujar a l’Uhuru Peak (5.895 mts), el punt més alt del volcà Kibo i de tota &AGRAVE;frica. Aquesta ruta permet una bona aclimatació, gaudint plenament del diferents paisatges dels volcans de Kilimanjaro (Shiva, Mawenzi, Kibo).

11-agost-2018 Observació llàgrimes de Sant Llorenç.

La nit de l’11 al 12 d’agost el CAVS organitza una acampada nocturna als Plans de Cases (Orri Vell) a fi de poder la pluja d’estels coneguda com a Llàgrimes de Sant Llorenç. Aquest lloc és ideal tant per l’alçada (1.600 mts) com per l’absència de contaminació lumínica. A més, amb 4x4 es pot arribar a prop del lloc d’acampada. Cal agrair a Can Roca que ens deixin fer aquesta acampada en aquests terrenys.