Senders de la Vall del Segadell

 

Itinerari 7-2 - Tornar a Llista d'Itineraris - Itinerari 8

 PDF format llibre plegat  PDF format fulls

Itinerari :         7-3

Nom :              Mosquetosa

Recorregut :     Pardines - La Rovira - Mosquetosa - Pardines

Pardines - cruïlla de Cal Catroc - gossera - Camí de la Rovira - cabana de Can Font - Mosquetosa - Camí Ral – Pardines

 

 

Dificultat: Mitjana

Distància: 7,3 Kms

Desnivell acumulat: 344 mts.

Durada orientativa: 2:30 hores

 

Documentació :

 

Mapes, perfil i track GPS Itinerari 7-3

 

Camí de la Rovira

 

Informació a

Flora i Fauna  -  Punts d'interès

 

Ressenya :

Variant que permet escurçar una mica l’Itinerari 7, sense perdre els trams més encisadors del recorregut. Boscos i amplies vistes sobre la vall es van alternant per a fer-nos gaudir d’una bona excursió.

 

Es pot sortir de Pardines pel camí de Puigsac o per dalt del poble, agafant un trencall del camí dels dipòsits. En ambdues opcions, passa pel camí de Cal Catroc fins el Torrent de la Pietat. Puja pel Camí de la Rovira, passant per Les Costes, fins arribar a la Cabana de Can Font, el punt més alt del recorregut. Després el camí baixa fins a Mosquetosa. Passades les cabanes, arribem a una cruïlla on trobem un pal indicador cap a Boixatera, aquesta variant gira a la dreta per anar a trobar el Camí Ral, pel que tornarem a Pardines.

 

    Horari

1.      0:00   Pardines: Sortim de la Plaça del Pedró i travessem el poble pel carrer Major. Davant de Cal Manel trobem un pal indicador, el deixem a mà dreta i sortim per la pista que porta cap al cementiri, Santa Magdalena i Camprodon.

2.      0:07   Camí de Cal Catroc: A mà esquerra surt una pista no cimentada. Un pal indicador ens indica la Ruta de les Mines. Seguim per aquesta pista. Trobem els senyals grogs d’Itinerànnia, que ens acompanyaran quasi tot el camí.  

3.      0:12   Gossera: Arribem a un pla. A mà dreta ens queda una gossera de caçadors. El camí segueix cap a l’esquerra, tal com es pot veure en un pal indicador.

Cal Catroc queda a sota, a la dreta del camí. Al cap de poca estona travessarem el Torrent de la Pietat.

4.      0:17   Torrent: El camí va a parar en mig d’un torrent. Tirem torrent amunt i veurem un camí que puja a mà dreta. 

5.      0:32   Torrent del Vellinfern: Després d’una petita pujada, el camí creua un torrent. Per creuar aquest torrent, passem per sobre de roques i troncs. Tres minuts després arribem al creuament inferior dels camins de la Rovira. El que segueix recte és la Variant de les Feixes, per on ve l’Itinerari 7-2. Girem 90 graus a l’esquerra i seguim per una forta pujada, la Variant dels Miradors. 

6.      0:46   Roca del Mont Perdut: Arribem al primer dels miradors. Una formació rocosa s’aixeca sobre el buit. Val la pena estar-hi una estona contemplant el paisatge. Estem al Serrat del Mal Nom. 

7.      0:51   L’Esmoladora: Indret que s’identifica per un filat de vaques que creua el camí. Mirador menys espectacular però també amb bones vistes.

8.      0:54   Camí de les Feixes: Creuament superior dels camins de La Rovira. Passat un arbre amb un senyal groc surt un camí que baixa cap a la dreta, és la Variant de les Feixes, per on va l’Itinerari 7-2.

Seguim recte.

9.      1:03   Les Costes: Hem deixat enrere els boscos de La Rovira i creuem un conjunt de prats elevats on antigament s’hi cultivaven patates. Hi trobarem un plafó informatiu.

Passats els prats entrarem en un bosc d’avellaners. 

10.  1:12   Cabana de Can Font: El camí va a parar a una cabana baixa i la passa per l’esquerra.

Després de la cabana s’arriba a un encreuament de camins, on hi ha un pal indicador. Seguim pel camí que baixa, (direcció Abella - La Roca)

11.  1:22   Torrent de Mosquetosa: La pista travessa el torrent a gual. Aquí el torrent as ample, cal veure les pedres que ens van millor per creuar-lo. 

Passat el torrent, veurem a mà dreta del Cabanes de Mosquetosa. Segons l’època de l’any, podrem veure vaques pasturant.

12.  1:29   Encreuament de camins: Hi ha un pal indicador. És el punt on els Itineraris 7  i 7-1 van cap a Boixatera.

          Anem cap a la dreta, a buscar el Camí Ral.

De seguida, la pista que seguim torna a travessar el Torrent de Mosquetosa. Un xic a l’esquerra, aigües avall, trobarem un pont de troncs que ens pot ajudar a passar a l’altra banda.

13.  1:39   Camí Ral: Arribem al punt on trobem la pista que ve de la Collada Verda, amb un pal indicador. Per aquest camí venen els Itineraris 7 i 7-1.

Seguim recte amunt, cap a Pardines.

14.  1:47   Les Fontanelles (La Fontanella): A la dreta del camí, sobre d’un petit terraplè, trobem una fonteta; hi ha un banc metàl·lic per poder seure una estona.

15.  2:07   Fi del Camí Ral: Arribem a una cruïlla de camins. Trobem la pista cimentada que va de Pardines a Puigsac;. Girem cap a la dreta i seguim aquesta pista fins a Pardines. 

16.  2:20   Pardines: Arribem de la Plaça del Pedró.

                                     

Itinerari 7-2 - Tornar a Llista d'Itineraris - Itinerari 8