Senders de la Vall del Segadell

 

Itinerari 7-1 - Tornar a Llista d'Itineraris - Itinerari 7-3

 PDF format llibre plegat  PDF format fulls

Itinerari :         7-2 

Nom :              Bosc de La Rovira

Recorregut :     Pardines - La Rovira - Pardines

Pardines - cruïlla de Cal Catroc - gossera - Camí de la Rovira (miradors) - Camí de la Rovira (feixes) – Pardines

 

 

Dificultat: Fàcil

Distància: 5 Kms

Desnivell acumulat: 230 mts.

Durada orientativa: 2:00 hores

 

Documentació :

 

Mapes, perfil i track GPS Itinerari 7-2

 

Camí de la Rovira

 

Informació a

Flora i Fauna  -  Punts d'interès

 

Ressenya :

Petit recorregut de matí o de tarda. Molt recomanat a l’estiu ja que va molta estona per dins de bosc. És per a seguir-lo amb calma, sobretot la pujada des del Torrent de Vellinfern fins als miradors, i gaudir de les esplèndides vistes.

 

El camí de pujada va seguint senyals grocs d’Itinnerànnia. El de baixada, per les Feixes de Ca la Gepa, pot presentar algun tram de vegetació tancada, sobretot a la sortida des de dalt.

 

    Horari

1.      0:00   Pardines: Sortim de la Plaça del Pedró i travessem el poble pel carrer Major. Davant de Cal Manel trobem un pal indicador, el deixem a mà dreta i sortim per la pista que porta cap al cementiri, Santa Magdalena i Camprodon.

2.      0:07   Camí de Cal Catroc: A mà esquerra surt una pista no cimentada. Un pal indicador ens indica la Ruta de les Mines. Seguim per aquesta pista. Trobem els senyals grogs d’Itinerànnia, que ens acompanyaran quasi tot el camí.  

3.      0:12   Gossera: Arribem a un pla. A mà dreta ens queda una gossera de caçadors. El camí segueix cap a l’esquerra, tal com es pot veure en un pal indicador.

Cal Catroc queda a sota, a la dreta del camí. Al cap de poca estona travessarem el Torrent de la Pietat.

4.      0:17   Torrent: El camí va a parar en mig d’un torrent. Tirem torrent amunt i veurem un camí que puja a mà dreta. 

5.      0:32   Torrent del Vellinfern: Després d’una petita pujada, el camí creua un torrent. Per creuar aquest torrent, passem per sobre de roques i troncs. Tres minuts després arribem al creuament inferior dels camins de la Rovira. El que segueix recte és la Variant de les Feixes, per on ve l’Itinerari 7-2. Girem 90 graus a l’esquerra i seguim per una forta pujada, la Variant dels Miradors. 

6.      0:46   Roca del Mont Perdut: Arribem al primer dels miradors. Una formació rocosa s’aixeca sobre el buit. Val la pena estar-hi una estona contemplant el paisatge. Estem al Serrat del Mal Nom. 

7.      0:51   L’Esmoladora: Indret que s’identifica per un filat de vaques que creua el camí. Mirador menys espectacular però també amb bones vistes.

8.      0:54   Creuament superior dels camins de La Rovira: Trobem un arbre a la dreta amb un senyal groc, a l’esquerra hi ha una pedra amb el mateix senyal. Passat l’arbre, surt un camí que baixa cap a la dreta, és la Variant de les Feixes, per on va l’Itinerari 7-2.

El camí baixa tranquil·lament, fent ziga-zagues, fins a guanyar el nivell inferior, tornant cap al Vellinfern 

9.      1:04   Falgueres i esbarzers: El camí es veu tallat per una concentració vegetal força important. A l’esquerra, amunt, hi ha una paret margera de roques. El camí gira bruscament a la dreta, a vall. A sota nostre podem veure unes roques, cap on ens dirigim.

Passarem per l’esquerra de les roques i tornem a girar a la dreta. S’ha acabat la baixada, tornem cap el Vellinfern sense guanyar ni perdre alçada. 

10.  1:21   Creuament inferior dels camins de La Rovira: Tornem a trobar la sortida de la Variant dels Miradors, que puja cap a la dreta.

Seguim recte, creuem el Torrent del Vellinfern i continuem baixant pel mateix camí que hem fet de pujada.

11.  1:39   Torrent: Trobem un torrent. Girem a l’esquerra, seguint pel mig del torrent. Al cap de poca estona, el torrent gira a l’esquerra i el camí segueix recte. 

12.  1:44   Torrent de la Pietat: Creuat el torrent, el camí gira a l’esquerra i continua fins a trobar el pal indicador que hi ha a prop de la gossera dels caçadors. Aquí  baixa cap a la dreta.

13.  1:49   Hort d’en Serra: A l’esquerra podem veure l’entrada metàl·lica a un hort. A ma dreta surt un corriol que va a parar a un pal indicador; seguir pel corriol.

En arribar al pal, el sender travessa una pista i segueix cap a la part alta del poble.

14.  1:53   Camí dels dipòsits ó de les Aranyes: Anem a sortir a la pista que puja cap el Pla d’Aranyes. Seguim cap a l’esquerra i entrem a Pardines per Can Gandaiet. Qualsevol dels carrers de baixada ens durà cap a la Plaça del Pedró.

15.  1:57   Plaça del Pedró: fi del trajecte.

                                     

Itinerari 7-1 - Tornar a Llista d'Itineraris - Itinerari 7-3