Senders de la Vall del Segadell

 

Itinerari 1 - Tornar a Llista d'Itineraris - Itinerari 2

 PDF format llibre plegat  PDF format fulls

Itinerari :         1-1

Nom :              Antic camí de Santa Magdalena

Recorregut :    Pardines - Puigsac

Pardines - cruïlla del Camí Ral - Can Baumes - el Casot - Ermita de Santa Magdalena.

 

 

 

Dificultat: Mitjana

Distància: 1,8 Kms

Desnivell acumulat: 90 mts.

Durada orientativa: 45 minuts

 

 

Documentació :

 

Mapes, perfil i track GPS Itinerari 1-1

 

Informació a

Flora i Fauna  -  Punts d'interès

 

Ressenya :

Variant de l’Itinerari 1. Correspon l’antic camí que portava de Pardines a l’ermita de Santa Magdalena abans de que es fes la pista actual.

 

L’ermita de Santa Magdalena fou construïda el 1176 per substituir i apropar l’església de Boixatera al poble. Va ser reformada i arreglada l’any 1990. És una església romànica, d’una sola planta, amb atri a mig jorn. S’hi celebra un aplec per “Pasqüetes”, es a dir, el diumenge següent de Pasqua.

 

    Horari

1.      0:00   Pardines: Sortim per l’extrem oriental de poble, anem per la pista que porta cap al cementiri, Santa Magdalena i Camprodon.

2.      0:12   Cruïlla del Camí Ral: Després de passar el cementiri i el Torrent de la Pietat, arribem a una cruïlla on surten els camins següents (d’esquerra a dreta): Camí Ral cap a Camprodon, camí cap a Puigsac i el Taga, camí de baixada a Can Baumes i camí cap a Vilaró. Aquest és el punt d’inici de la variant 1-1.

Agafarem el camí no cimentat que baixa per la dreta de la pista de Puigsac.

3.      0:15   Cruïlla de Can Baumes: Abans d’arribar a Can Baumes trobem un camí que surt a mà esquerra i que passa per sobre les runes de la masia.

4.      0:18   Fi del corriol: El camí que seguim surt a una pista, tirem cap a l’esquerra.

Caminem una mica i, de seguida, trobem un corriol que surt a ma dreta, al costat d’un grup d’arbres. Aquest corriol ens durà fins al riu Segadell. Cal anar amb compte, ja que aquest tram té alguns trossos delicats.

5.      0:20   Cruïlla: El corriol es bifurca en dos. El de l’esquerra porta a un camp. Baixem pel de la dreta, que va seguint pel costat de la paret que limita el camp.

6.      0:24   Riu Segadell: La baixada al riu cal fer-la amb compte, el terreny és relliscós. Creuem el riu a gual. A l’altra riba trobem un sender que puja cap al Casot.

L’inici del camí és inclinat i requereix un petit esforç. Ens podem ajudar amb els arbres que el voregen. Més endavant perd inclinació i va seguint entre camps.  

7.      0:28   Pista: El camí surt a una pista d’accés als camps. La creuem. A l’altra banda, el camí surt una mica més a la dreta, no s’ha d’entrar a cap camp.

Fins al Casot el camí passa pel costat d’una paret, enmig de boixos. Hem de passar per damunt d’uns rocs, tirats ja fa temps al camí.

8.      0:30   El Casot: El camí passa a tocar de la casa, per l’esquerra. Anem a parar a la pista d’accés al mas. Seguim amunt.

9.      0:32   Cruïlla del Casot: Creuem la pista cimentada, que porta a Puigsac. El camí segueix recte, pel mig dels camps.

Seguirem sempre amunt, fins a tornar a trobar la pista cimentada.

10.  0:36   Cruïlla: Seguim la pista cimentada fins a la primera corba, on trobem dos corriols, un que surt cap a l’esquerra i un altre que tira amunt pel mig dels camps. Seguim pel que tira amunt.

A mig camí trobarem una rasa amb lloses que travessa el camí. Baixem a la rasa, tirem una mica a l’esquerra i, abans de sortir al camp, trobem un pas per on podem pujar per tornar al camí. 

11.  0:45   Puigsac: Arribem al veïnat per sota de l’ermita de Santa Magdalena, que ens queda a l’esquerra.

Un cop visitada l’ermita, podem tornar a Pardines pel camí cimentat o seguir per l’Itinerari 1.

        

Itinerari 1 - Tornar a Llista d'Itineraris - Itinerari 2